Hacker lagde Klaus-Andersen.com ned

Alle former for virksomheder mv. har både up’s and down’s, det gælder også for Playzeek.com. I lange perioder har det været meget positivt og vores kurve for hvordan vi føler det er gået har været på himmelflugt, men jeg skal lige love for at starten på 2011 har været det stik modsatte. En flok utilfredse brugere, en sponsoraftale og ikke mindst nogle hackere har været bare nogle af de årsager til at vi har haft hvad jeg vil kalde PlayZeek’s værste krise.

Denne blog har IKKE til formål at jeg skal hælde vand ud af ørerne og forsøge at give alle andre skylden, men derimod en forklaring på hvad der ligger til grund for den seneste periodes massive problemer. Det er og vil naturligvis altid være mit fulde ansvar at PlayZeek fungere optimalt og derved yder de services til vores brugere som de efterspørger.

Elitens flugt fra gathersektionen

Den første store udfordring vi løb ind i, skyldes primært at vi har et gather point system som udelukkende er baseret på den enkelte spillers præstation. Frem til August 2010 benyttede en stor del af den danske Counter-Strike 1.6 elite vores gather system til at spille. Dette har jeg naturligvis altid været meget stolt og beæret over, men efter en lang periode, valgte en stor gruppe af disse spillere pludselig at forlade sitet og derefter starte deres eget koncept, baseret på en mIRC kanal, og med den markante forskel at her blev man ikke længere bedømt på den individuelle spillers præstation, men derimod på holdets præstation. Fidusen med dette er at undgå at enkelte spillere kun fokusere på sit eget spil og dermed er ligeglad med hvordan det går for holdet. Derudover fandtes der en række andre mindre ting som var medvirkende til at de valgte at flytte, heriblandt:

  • Servernes kvalitet
  • Anticheat

Servernes kvalitet vil jeg ikke gå i dybden med her, men derimod anticheat’et er absolut en påstand som er værd at tage fat på, dette er nemlig baseret på 90 % uvidenhed og 10 %’s erfaring, vi har altid haft en politik om at vi ikke afslører vores anti cheat metoder, updates mv. overfor vores brugere simpelthen af hensyn til det ikke skal kunne blive brugt i mod os. Så derfor er der ingen udover meget få, som ved hvornår det bliver opdateret, hvilke programmer der reelt bliver busted og hvilke der ikke gør. Derfor har ingen udover de førnævnte få en forudsætning for at vide om vores anti cheat er godt eller skidt. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det umuligt at man konstant fanger alle cheats, da der løbende bliver udviklet nye og der ofte går en periode fra det er udkommet til at det reelt bliver busted. Alle kender følelsen af at man løber ind en cheater, og dette kan naturligvis også forekomme hos os, og her kommer de 10 % erfaring. Enkelte har sågar selv prøve at teste systemet, nogle mere heldige end andre. Faktum er i hvert fald at denne kritik tager jeg meget roligt.

Vi skal udbyde den service som efterspørges!

Indtil der opstod større problemer med sitet, overvejede jeg meget hvordan vi skulle gribe tingene an, for at kunne skabe den service som overstående gruppe efterspørger. Den bedste løsning må være at når vi er klar til at skyde x antal 1000 ind i udvikling i et ekstra alternativ til vores nuværende point system, vil jeg helt sikkert forsøge at rådfører mig med gruppens ønsker, for netop at kunne tiltrække dem igen. Alt afhængig af vores stabilitetsudfordringer vil dette have kortere eller længere udsigter.

En katastrofal sponsoraftale

Den næste store udfordring som meldte sig på banen i starten af 2011 var sitets stabilitetsproblemer. Dette skyldtes at en gruppe hackere havde fundet ud af at de kunne lægge sitet, Voiplay og CS-serverne ned med nogle metoder som vi ikke var i stand til at forsvarer os i mod… LÆNGERE….

De fleste ved som bekendt at konceptet stammer fra Sverige, hvilket også gør det fuldstændig naturligt at alle vores servere ekskl. de nationale CS-servere er hosted der. Hele setuppet har i en lang periode stået hos Telia, hvor der aldrig har været nogle problemer grundet deres enormt høje sikkerhedsforanstaltninger. Men vores svenske kolleger tegnede i slutningen af 2010 en super sponsoraftale med internetfirmaet Bredbåndsbolaget (ejes af Telenor). Denne aftale indenbar bl.a. at hele vores setup skulle flyttes til deres serverpark.

Dette skulle vise sig at være en katastrofal beslutning.

Det skal nævnes at der blev lavet en del almene tests før vi flyttede, med absolut fine resultater. Men i starten af februar oplevede vi pludselig at sitet gik ned, Voiplay reagerede ikke samt mange andre problemer. Dette skyldtes at nogle hackere havde opdaget at vi var ekstremt sårbare overfor nogle metoder, hvilket udelukkende skyldtes at Bredbåndsbolagets sikkerhedsniveau var/er markant lavere. Vi reagerede naturligvis prompte, men mærkede pludselig på vores egen krop, hvordan det er at kommunikere med en så enorm virksomhed (Telenor) når vi er så lille en af slagsen. Flere gange kunne det tage uger at få svar fra dem, fordi der åbenbart er meget langt fra marketingsafdelingen hvor vi havde vores kontaktpersoner til teknikken, hvor problemet reelt skulle løses. Efter de godt 6 værste uger i Playzeeks historie fik vi endelig skabt en midlertidig løsning hvorpå vi kunne holde sitet kørende og dermed afvise de angreb som konstant blev sendt af sted imod os.

Dette skabte så igen nogle enorme problemer fordi de firewalls og forsvarsværker som var blevet etableret pludselig påvirkede både Voiplay servicen og sitets udseende markant. Igen efter 100vis af mails og frustrerede telefonsamtaler lykkedes det endelig efter yderligere 3-4 uger at få skabt en service der kører 100 % stabilt og uden fejl.

I skrivende stund kører ligger vi stadig i en testfase hvor sitets stabilitet er i højsædet og hvor vi konstant måler på kryds og på tværs. Denne fase vil formentlig varer en kort periode endnu, før vi melder klart ud at vi nu igen er tilbage på et ordentligt niveau.

Vi har efterfølgende ENDELIG fået etableret en direkte kontakt med de teknikere hos Bredbåndsbolaget(Telenor) så vi i fremtiden kan reagere med det samme på sådanne episoder.Vi håber naturligvis på at alle vores tidligere brugere vil komme tilbage at give os en chance mere for at bevise at vi er tilbage på samme niveau.

Counter-Strike:Source større end Counter-Strike 1.6

Til slut vil jeg påpege hvordan markedet for vores vedkommende har ændret sig markant gennem Playzeek’s levetid. Da vi startede med Playzeek i Danmark i 2008, var Counter-Strike 1.6 væsentligt større end Counter-Strike:Source målt på antal spillende spillere på danske servere. Men igennem vores levetid har dette forhold ændret sig til at der i dag i Danmark kun er ca. 10 % CS 1.6 spillere i forhold til CS:S spillere. Dette har naturligvis medført at vi i fremtiden vil fokusere markant mere på Counter-Strike:Source frem for 1.6 da det er der vi kan nå ud til den største målgruppe. Jeg håber inderligt på at vi kan få skabt et ligeså velfungerende community i CS:S som vi engang havde i CS 1.6, og dermed udbyde vores services til mange flere danske CS-glade unge mennesker.

Der er lys forude!

Det ser endelig ud som om at der er lys for enden af denne meget lange mørke tunnel som vi har været igennem, og vi igen snart kan fokusere på at drive sitet, forbedre vores services og ikke mindst skabe en masse underholdning for vores brugere. Så snart vi har konstateret at sitet igen er 100 % stabilt, vil jeg arbejde målrettet på dels at få skabt et nyt pointsystem samt, få lagt meget mere fokus på vores Counter-Strike:Source område.

Jeg håber denne blogpost kan give evt. læsere og forhåbentligt brugere af PlayZeek et billede af hvad der er foregået i den seneste meget turbulente periode for sitets vedkommende. Som jeg indledningsvis nævnte fralægger jeg mig intet ansvar for årsagerne, da jeg i mange situationer sikkert kunne have ageret anderledes og dermed skabt en anderledes situation. Det eneste jeg ikke har haft indflydelse på i denne proces, har været om vi skulle flytte vores serverpark i Sverige, men havde jeg stået overfor det samme tilbud, havde jeg med garanti valgt den samme løsning. Da ingen kunne forudse at en så stor virksomhed havde et så elendigt sikkerhedssystem.

Stil gerne spørgsmål, så skal jeg besvarer dem efter bedste evne.

Over and Out

//skize

Written by Klaus Andersen